Kde zvířata pomáhají....
Hledat

2011

PÁJA A PLYŠOVÝ HAFAN

Jak se mladá Pája zbavovala strachu .....

Velký plyšový pes pro ni nejprve představoval vetřelce a neznámé nebezpečí. První přirozenou reakcí byl úprk. Jenže její zvědavost byla natolik silná, že překonala strach a když viděla, že jí nic zlého nehrozí, dokonce plyšákovi po chvíli žužlala uši. Vyhrála sama nad sebou a může být na sebe hrdá.

pajahafan.jpg
Pajahafan1.jpg
Pajahafan2.jpg
pajahafan3.jpg

ORI NA ZKOUŠKÁCH CANISTERAPIE

Ori se zúčastnil 9.4.2011 zkoušky canisterapie v Třemošné u Plzně a podle očekávání složil na výbornou. U všech disciplín obdržel 5 bodů, což byl nejvyšší možný počet! Z fotek je zřejmé, jak náročné zkoušky byly a která disciplínu mu šla nejlépe….

CIMG2803 Ori zk.jpg
CIMG2917 Ori zk.jpg
CIMG2979 Ori zk.jpg

NAŠI KONÍCI OPĚT U GLOBUSU

Naše spolupráce s Globusem v Jenišově úspěšně pokračuje. U příležitosti akce pořádané pro děti 24.dubna 2011 naši poníci Stripe a Lucy povozili velké množství zájemců.

Globus 1.jpg
Globus 2.jpg
Globus 3.jpg
Keltske slavnosti.jpg

KELTSKÉ SLAVNOSTI 30.4. 2011

V sobotu 30.dubna 2011 jsme se místo sletu čarodějnic zúčastnili tradičních keltských slavností pod hradem Andělská Hora. Lucy a Stripe trpělivě několik hodin vozili nadšené děti.

Fotogalerie: http://laurena.rajce.idnes.cz/Hipocentrum_Pa-ja_keltske_slavnosti_Andelska_Hora_30.4.2011/

víkend s angličtinou.JPG

VÍKEND S ANGLIČTINOU

10. a 11.června 2011 si v našem areálu daly dostaveníčko děti ze školky v Otovicích. Pestrý program, ve kterém nechyběla výuka angličtiny formou zábavné hry, modelování, malování, mazlení se zvířátky ani svezení na koni, se všem moc líbilo. Těšíme se, že v podobých akcích budeme pokračovat.

Fotogalerie: http://laurena.rajce.idnes.cz/Hipocentrum_Pa-Ja_vikend_s_anglictinou_-_skolka_Otovice_10._a_11.6.2011/

seminář se Zuzkou Prokopovou 2011.JPG

SEMINÁŘ  SE ZUZKOU PROKOPOVOU 28.-29.5.2011

Máme za sebou první letošní kurzík na téma horsemashipu, který vedla Zuzka Prokopová. Kromě našich koníků se ho tentokrát zúčastnili také tři „přespolní“. Zopakovali jsme si základní věci (kdo by řekl, jak obtížné je správné vodění koní, že???) a přiučili novinky ze země i ze sedla. Jako pokaždé skvělá atmosféra a zábava, hojná návštěvnost a příjemné počasí.

Fotografie:

http://laurena.rajce.idnes.cz/Hipocentrum_Pa-Ja_seminar_se_Zuzkou_Prokopovou_28.5.2011/

http://laurena.rajce.idnes.cz/Hipocentrum_Pa-Ja_seminar_se_Zuzkou_Prokopovou_28.5.2011_Queen_Of_Beauty/

http://laurena.rajce.idnes.cz/Hipocentrum_Pa-Ja_seminar_se_Zuzkou_Prokopovou_28.5.2011_Terezka/

http://laurena.rajce.idnes.cz/Hipocentrum_Pa-Ja_seminar_se_Zuzkou_Prokopovou_28.5.2011_hoste/

seminarcerven.jpg

SEMINÁŘ HORSEMANSHIPU 25.-26.6.2011

Opět nás navštívila Zuzka Prokopová, aby si s námi zopakovala některé cviky z předchozího kurzíku a naučila nás také nové potřebné "fígle", jak s koníky pracovat a tím jim život po našem boku udělat co nejpříjemnější.

Fotogalerie:http://laurena.rajce.idnes.cz/Hipocentrum_Pa-Ja_seminar_horsemanshipu_26.6.2011

letní tábor 2011.JPG

LETNÍ TÁBOR 4.-9.7.2011

Letošní tábor přilákal opět maximální počet zájemců a ti se určitě nenudili. Každý den na ně čekal zajímavý program. Při keramice modelovali přívěsky, většinou hlavy koní. Jak? Třeba hříva vznikla tím, že měkkou hlínu protlačili přes mačkač na česnek a nabarvili. U táboráku voněly opečené buřty, jablka nebo brambory. Všichni byli také moc spokojeni se stravováním. Nechyběl ani bobřík odvahy (setkání s pasoucími se kravičkami), večerní romantické vyjížďky kolem přehrady. Své umělecké dovednosti předváděli malování na živé koně. Na dřevěných šablonách určovali různé symboly (ty značily např. spolupráci, inteligenci, bohatství, lásku, porozumění) a na korálkách a mušličkách se učili, jaký mají význam (živly – voda, vzduch, oheň, země…). Holky asi nebyly moc  rády, když hasiči naplnili nádrž vodou, protože kluky nenapadlo nic lepšího, než je tam všechny naházet. Ale pozor, k zábavě patřilo také vzdělávání. Na kurzu angličtiny se totiž nesmělo promluvit česky. Děti se v cizím jazyce představovali, pojmenovávaly zvířata, barvy koní atd. Ti starší se v angličtině učili anatomii koní. Na své si přišli také milovníci pejsků – ti předváděli tzv. „opičí dráhu“, nechybělo ani zkoušení základní poslušnosti a ovladatelnosti, chození na vodítku. To se jistě hodí každému, kdo má doma vlastního pejska. Instruktory byli pod vedením Petry Sládkové Amor, Apollo a Monty. Jedním z největších zážitků byla určitě pravá bojovka – půlnoční zahánění koní z výběhu před blížící se bouřkou.

Fotogalerie:

http://2mk.rajce.idnes.cz/Hipocentrum_Pa-Ja_letni_tabor_7.7.2011 

http://2mk.rajce.idnes.cz/Hipocentrum_Pa-Ja_letni_tabor_8.7.2011

zavody1.jpg

HOBBY ZÁVODY 3.9.2011

… Fyzické útrapy nejsou jedinou oblastí, kvůli které k nám více jak stovka zájemců o hipoterapii jezdí. Kůň svou přirozenou autoritou a reakcemi evokuje a koriguje psychické a fyzické symptomy vyvolané duševními chorobami. Je využíván k nápravě chování a sociálních vztahů dětských a dospělých klientů. Dospělé mentálně retardované osoby s ukončeným vývojem kůň motivuje k větší psychické, motorické a emocionální aktivitě. Jízda na koni předchází civilizačním chorobám. Z tohoto důvodu  v našem Hipocentru najdete jezdeckou školičku přístupnou dětem od 3 let s individuálním přístupem ke každému jezdci. Koně a poníci pomáhají svým mladým jezdcům pochopit krásu a důležitost vzájemného partnerství. Přirozenou cestou. Získáním důvěry i respektu na obou stranách. Takový je smysl práce s dětmi. Přesvědčil se o tom každý návštěvník, který v sluncem zalitou první zářijovou sobotu přišel fandit třicítce soutěžících při hobby závodech. Stezku odvahy protkanou spoustou záludných úkolů nejlépe zvládla v kategorii malých jezdců Sandra Rybáková na kobylce Lucy a mezi většími dětmi Helena Halámková se Stripem. Velký potlesk i obdiv diváků si vysloužila nejmladší účastnice, teprve šestnáctiměsíční Barborka Volencová, jíž do cíle spolehlivě dovezl strakatý poník Neon. Zkušenější jezdci překonávali parkur. Po jeho bezchybném absolvování a v nejrychlejším čase zvítězila Pavlína Uhlířová v sedle Magnuma. Rozdávaly se i další ceny. Titul „Skokan roku“ pro jezdce, který prokázal největší výkonnostní vzestup, putoval Klárce Procházkové. „Běhnou roku“, čili nejlepšího, nejvýkonnějšího a nejvytrvalejšího vodiče závodících koní, porota ohodnotila Jiřího Štefla. V doprovodném programu nechybělo vystoupení orientálních tanečnic pod vedením lektorky Jany Zelené, malování na obličej, sladké dobrůtky, prohlídka místní minizoo a výstavka fotografií s koňskou tématikou. Vydařená zábavně-sportovní akce se uskutečnila za přispění Karlovarského krajského úřadu. Všem účastníkům věnovaly pěkné dárečky Nemocnice Ostrov, Jana Horse a Obecní úřad Stanovice.

Fotogalerie – stezka odvahy a rychlosti (malí):

http://laurena.rajce.idnes.cz/Hipocentrum_Pa-Ja_hobby_zavody_3.9.2011_1.cast/

Fotogalerie – parkur a doprovodný program:

http://laurena.rajce.idnes.cz/Hipocentrum_Pa-Ja_hobby_zavody_3.9.2011_2.cast

vtkolová.jpg

VEŘEJNÝ TRÉNINK KOLOVÁ 24.9.2011

„Kolováci, třeste se.“ Tak nějak mohl vypadat válečný pokřik našeho týmu, který zaútočil na nejlepší příčky při veřejném tréninku. Početná ekipa nebyla k přehlédnutí. V parkuru se 2.místem blýskla Helenka Halámková (Stripe), kterou následovala na 3.místě Julča s Lucy. Několik shozených překážek vyřadilo z umístění mezi těmi nejlepšími Kristýnu (Kevin) i Páju (Magnum). V jízdě zručnosti, ve které nechyběla např. Adélka, Helča, Natálka a Lucka nebo Kristýna, se z vítězství radovala Pája s Magnumem a hned na 2.místě se umístila Julča s Lucy. Gratulujeme všem umístěným i zúčastněným a přejeme hodně dalších úspěchů a radosti z ježdění.

Oriodešel.jpg

OPUSTIL NÁS ORI

5.11.2010 k nám přijel nový čtyřnohý pomocník na canisterapii – černý pudl královský s opravdovsky královským jménem Allegro Black z hradu Grabštejn. My ho ovšem oslovovali Ori. První dny se choval jako z divokých vajec, byl to neunavitelný běžec, atlet a artista. Bylo téměř nemožné ho spatřit v klidu. Když se po dlouhé době nasytil volnosti a možnosti celodenního lítání, zklidnil se a poodhalil nám svoji skutenčou povahu. Jedním slovem – jedinečnou. Byl velice vnímavý, rád se učil a s talentem pro canisterapii se snad už narodil. Dokázal nám to 9.4.2011 při zkouškách canisterapie v Třemošné u Plzně, které podle očekávání složil na výbornou. U všech disciplín obdržel 5 bodů, což byl nejvyšší možný počet. Čiperný byl i v jiném směru. 26.února 2011 naše fenka Kája nečekaně porodila černou Lili s bílými packami, čumáčkem a náprsenkou. Od prvních okamžiků bylo zřejmé, který z našich psích kluků je tatínkem. Ori se každým dnem stával dokonalým profesionálem, který nikdy neztratil smysl pro humor a lumpárny. Při vší úctě k ostatním našim psím miláčkům byl tím nejlepším parťákem, kterého jsme měli. Osud nám nedopřál ani jeden společně prožitý rok. V prvních srpnových dnech 2011 jsme kvůli nešťastné náhodě o Orinka přišli. Budeš nám všem strašně chybět, černý kudrnáčku. (Datováno: 10.8.2011)

Mikulas 2011.JPG

VÁNOČNÍ POSEZENÍ 2011

V pátek 16. prosince jsme pro své klienty a přátele připravili tradiční předvánoční setkání. Malí i velcí si společně s Mikulášem, krásně nastrojenými čertíky i andílky zazpívali koledy pod rozsvíceným stromečkem, pod kterým na dětské návštěvníky čekaly dárečky. Dobrou náladu a příjemnou atmosféru nepokazilo ani nepříznivé počasí. Děkujeme všem, kteří k nám v tom nečase přijeli. A velké poděkování za přípravu celé akce patří především Jirkovi Šteflovi. Zhostil se toho na výbornou!

Fotogalerie: http://laurena.rajce.idnes.cz/Hipocentrum_Pa-Ja_Mikulas_16.12.2011

 
© hipocentrum-paja.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma