Kde zvířata pomáhají....
Hledat

2019

Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, kůň a text

Výsledek obrázku pro oddělovač png

V neděli 2.6.2019 k nám přijel nový koník na ustájení Juráš.

Na obrázku může být: kůň, obloha, venku a příroda

Výsledek obrázku pro oddělovač png

26.5.2019 Se u nás konal znovu seminář s Marianem Rodenem. Koně i jezdci ze sebe vydali to nejlepší, celý seminář se nesl v dobré náladě a všichni se již nemůžeme dočkat dalšího semináře.

Na obrázku může být: 1 osoba, jízda na koni, mrak, obloha, kůň, venku a přírodaNa obrázku může být: 1 osoba, jízda na koni, obloha, kůň, mrak, venku a přírodaNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, mrak, obloha, kůň, venku a příroda

Výsledek obrázku pro oddělovač png

Ihned ten samý den, tedy 24.1.2019 nás opustila naše nalezená fenka Stacy, pracovním jménem Bára. Stacy u nás byla od léta 2016, kdy byla nalezena v obci Hlinky. Neváhali jsme ani chvíli a ihned jsme si ji vzali. Byla v hrozném stavu, hubená a dezorientovaná, takže si můžeme domyslet, jaký život asi měla, než se dostala do Hipocentra. Dle zprávy veterinární lékařky měla dokonce několik štěnat. Její věk tomu sice napovídal, ale ona se měla tak čile k světu, že nikdo nečekal její brzký odchod. Jsme rádi, že jsme jí alespoň poslední dva roky jejího života mohli zpříjemnit jak nejvíce to šlo. Budeš nám chybět holčičko.

Na obrázku může být: kočka a venkuNa obrázku může být: stojící lidé a venku

Výsledek obrázku pro oddělovač png

První nešťastnou událostí přesně měsíc po Vánocích byl pád našeho norika Lukáše na ledové ploše a následné proboření. Lukáš se nemohl zvednout, ale díky Karlovarským a Stanovickým hasičům, kteří mu vlastními silami a těžkou technikou pomohli již spokojeně přežvykuje seno a je zabalen v dekách. Velké díky patří také naší veterinární lékařce Vendy Molcarové, která ihned přijela a Lukáškovi pomohla.

Zpráva z facebookového profilu Hasičů Stanovice: 

Jednotka Stanovice vyjela na technickou pomoc pádu koně na zamrzlou plochu a částečné propadnutí. Po příjezdu na místo byl kůň vytažen z propadlého ledu a následně přetažen na pevnou plochu. Poté na místo přijela profesionální jednotka z Karlových Varů a za pomocí hydraulické ruky byl kůň postaven a převeden do stáje za asistence veterinární lékařky.
Poté se jednotka vrátila na svou základnu.

Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a venku

 
© hipocentrum-paja.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma